“Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg.”

Buddha

Onze aanpak voor gedragsverandering is geïntegreerd in onze naam. In onze aanpak beantwoorden we drie vragen:

1. Waarom anders? We doorgronden de zin van de geplande gedragsverandering, van de leerdoelen, van jouw bijdrage en hoe die kan groeien. We richten ons op het doel.
2. Hoe anders? We bezin-nen ons op de mogelijkheden voor verandering, wat heb je al gedaan, wat kun je al en dus welke stappen moeten er nu genomen worden. We richten ons op de route.
3. Wat anders? We bezink-en het veranderde gedrag in de dagelijkse praktijk. Dit is geen knop die je aanzet, maar je moet er wel meteen mee starten, Dat heeft een plan nodig. We richten ons op wat de reiziger nodigt heeft op deze (nieuwe) route.
Het doel

Een sterkere positie en een duurzame bedrijfsvoering. Dat is waar alle interventies van bezink aan bijdragen. Bezink maakt dat de effectiviteit en de vitaliteit binnen uw bedrijf groeit. En dat de inzet van collega’s beter wordt uitgelijnd met de organisatiedoelen.

De route

Trainees leren zelf een meer vitale, duurzame en effectieve route te ontdekken. Zo versterken ze hun bijdrage aan de bedrijfsdoelen. En zo versterken ze hun eigen zelfredzaamheid. Bezink zet hier praktijkervaring, verhalen, oefeningen en modellen voor in.

De reiziger

Elke trainee krijgt een plan mee. Zo leren ze koers te houden in de weerbarstige praktijk. Bezink geeft hiervoor een solide frame mee van hulpbronnen, structuur, inzichten en getraind & gecoacht gedrag. Laat het nieuwe bezinken.